Ny fagmann innen IKT

Da har Strand videregående skole ut eksaminert en ny fagmann innen IKT. Eirik Norland Barka bestod fagprøven på fredag etter en uke med intens jobbing for fagbrevet. Gratulerer Eirik.

0 kommentarer

Er det slik vi vil ha det?

Folk blir lurt

Microsoft har for åttende gang utgitt sin Microsoft Security Intelligence Report. Rapporten, som baserer seg på data fra omkring en halv milliard pc-er verden rundt, gir et godt innblikk i hvilke IT-sikkerhetstrusler som er i tiden.

Mens bedrifter plages mest av dataormer, er det største problemet på forbrukermarkedet nå at så mange lar seg lure til å installere falske antivirusprogrammer. Vi har alle sett de håpløse annonsene med Windows-look som skriker ut at du har virus på maskinen din. Og noen tror faktisk på det de leser. Dette er bare en av mange metoder som benyttes for å lure forbrukere til å kjøpe falske antispam- og antivirusverktøy.

Hvem skal man stole på? Et av Apples beste salgsargumenter for iPhone og iPad om dagen er at alle programmene som kan benyttes er kontrollert og godkjent av Apple. Dermed minimeres risikoen for å bli utsatt for skadelig programvare. Denne trenden truer den frie, uavhengige utviklingen av programvare.

Salgstallene tyder på at dette er noe forbrukerne kan være villig til å gi avkall på, i bytte mot en tryggere plattform. Er det dette som er fremtiden? At vi gir avkall på fri distribusjon av programvare for å få tryggere pc-er? Tilsvarende løsning kommer i alle fall på Windows Phone 7. Ryktene om HPs kansellering av Windows på selskapets Slate PC kan også bidra til at Microsoft heller velger å ta opp konkurransen med iPad med en Windows-versjon med lukket programvaredistribusjon. Bra for IT-sikkerheten, men en enorm trussel mot hele pc-konseptet, slik vi kjenner det i dag.

Bjørn Unnersaker
Redaktør, PC World Norge

Kilde: http://web.idg.no/mail/?id=1fdead6a-b221-450f-8bf6-3576f371c452

0 kommentarer

Epost synkronisering Nokia E66 og E75

Sette opp synkronisering av Groupwise til Nokia E66 og E75

Download file "Oppsett_av_Nokia_E75.doc"

0 kommentarer